Τα Κατορθώματα ενός Καθηγητή

Posted: Δεκέμβριος 25, 2007 in Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Στην Ελλάδα η διαπλοκή με την εξουσία και ο στενός εναγκαλισμός με τον δημόσιο κορβανά είναι μία από τις μεθόδους που μεταχειρίζονται οι καθηγητές πανεπιστημίου για να συμπληρώσουν τον γλισχρό μισθό τους.

Τα 12 ευρώ, με τα οποία κοστολογείται το ως άνω περιοδικάκι «Σύγχρονα Θέματα», το οποίο φιλοξενεί ποικιλία νεοταξικών απόψεων, με οδηγό την ιδεολογία του Συνασπισμού, προφανώς δεν φθάνουν για να είναι βιώσιμο. Και πώς να είναι, από την στιγμή που οι απόψεις που προωθεί, παρά το μεθοδικό σπρώξιμό τους προς το στόμα των Ελλήνων προς κατάπωση, δεν κατορθώνουν να βρουν τον δρόμο τους και προς το στομάχι μας.

Προς αρωγή των νεοεισαγόμενων ιδεολογημάτων κάποτε επιστρατεύονται οι διάφορες «διασυνδέσεις». Ένας καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για να συνεργαστεί με τους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος. Εντελώς, «φυσιολογικά», λοιπόν, έρχονται και οι κρατικές ενισχύσεις προς το περιοδικό, για τις οποίες οι εκδότες σπεύδουν ανερυθρίαστα να υποβάλλουν τις ευχαριστίες τους, για να μην θεωρηθούν και αχάριστοι από τον αρμόδιο φορέα. Να ναι καλά που η αλαζονεία τους μάς επιτρέπει να τους βλέπουμε διά γυμνού οφθαλμού!

Η συνεργάτιδά τους, όμως, εκθρονίστηκε από τον υπουργικό θώκο με απόφαση του ελληνικού λαού. Μάλλον έρχονται πέτρινα χρόνια…

Advertisements
Σχόλια
  1. […] αποδείξαμε με ντοκουμέντο σε προηγούμενο post μας (βλ. https://voukino.wordpress.com/2007/12/25/alivizatos ). Οι άνθρωποι δεν κρύβονται! έχουν πλάτες στο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s