Μπαράζ «δημοκρατίας» στην νεολαία της Νέας Δημοκρατίας!

Posted: Νοέμβριος 1, 2009 in Αναδημοσιεύσεις, Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Τα γράφω τώρα για να μην πουν κάποιοι ότι αποσκοπούσα να επηρεάσω την ψήφο των συμπατριωτών μας λίγο καιρό πριν την κάλπη!

ΟΝΝΕΔ: Κάλπες με «φουσκωτούς»

Καταγγελίες για μπράβους και παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικών διαδικασιών συνθέτουν το σκηνικό εμφύλιας σύρραξης στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας «E» 14/7

Στη δεκαετία του ’80 και στην εποχή των «Ρέιντζερς» και των «Κενταύρων» γυρίζει την ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρός της κ. Γ. Παπανικολάου, με την ανεξήγητη (;) εμμονή του να διατηρεί από τις 7 Ιουνίου και τη θέση του επικεφαλής της νεολαίας της ΝΔ και τη θέση του ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της Νεολαίας της ΝΔ, εξαιτίας ακριβώς αυτής της εμμονής, είναι τις τελευταίες ημέρες εκρηκτική και δεν αποκλείεται οι διαστάσεις της εσωκομματικής σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες τις επόμενες ημέρες, καθώς τόσο τα στελέχη της Ρηγίλλης όσο και τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εξακολουθούν να παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα τεκταινόμενα.

Απόλυτα ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην ΟΝΝΕΔ, την οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει επικαλεστεί για τους αγώνες της και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Φουσκωτοί» που έπαιζαν τον ρόλο της περιφρούρησης, άνδρες «οπλισμένοι» με καδρόνια, μια κάλπη που άλλαζε κάθε τόσο μέρος και αναρίθμητες καταγγελίες για παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικών διαδικασιών συνθέτουν το σκηνικό της έντασης που πιστοποιεί το γεγονός ότι η ΟΝΝΕΔ βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της.

Ολα ξεκίνησαν από την αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Γ. Παπανικολάου να προχωρήσει -εν κρυπτώ ουσιαστικά- στη διενέργεια εκλογών για τη Γραμματεία της ΔΑΠ Αθήνας, οργάνωση που του χρειάζεται προκειμένου να διατηρήσει στην παρούσα φάση τον έλεγχο της Νεολαίας και να μπορέσει -όταν έρθει η στιγμή- να καθορίσει και τους όρους διαδοχής του, προωθώντας σύμφωνα με πληροφορίες τον πρώην γραμματέα της ΔΑΠ ΑΕΙ, κ. Δημ. Βολουδάκη.

Για τις «εκλογές» του Σαββάτου ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ενημερώθηκαν επισήμως. Οταν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν πρόσκεινται στον πρόεδρο, έμαθαν από άλλες πηγές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκλογική διαδικασία, έσπευσαν στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Εκεί, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, ήρθαν αντιμέτωποι με «φουσκωτούς» που βρίσκονταν στην πόρτα.

Οταν κατάφεραν να μπουν μέσα, επικράτησε πανδαιμόνιο. Οταν οι… οργανωτές των εκλογών αντελήφθησαν ότι δεν μπορούσε πλέον να συνεχιστεί εκεί η διαδικασία, πήραν την κάλπη και τη μετέφεραν σε αίθουσα της Γεωπονικής Σχολής, όπου ξεκλείδωσαν τις πόρτες προκειμένου να μπουν μέσα.

Η διαδικασία, που κάθε άλλο παρά σχέση με εκλογές έχει, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Το αποτέλεσμα ωστόσο, όπως είναι φυσικό μετά τα όσα είχαν προηγηθεί, αμφισβητείται ευθέως από τις οργανώσεις της ΔΑΠ στην πλειονότητα των σχολών (Πάντειο, Οικονομικό Νομικής, Φυσικομαθηματικό κ.ά.).

Διαρροές

Ο ίδιος ο κ. Παπανικολάου, παρά τις καταγγελίες που έγιναν από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Κ. Κατσαφάδο, απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση. Περιορίζεται στο να «διαρρέει» ότι η παραμονή του στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ αποτελεί επιθυμία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή.

Είναι σαφές, μετά και τα όσα έγιναν το Σάββατο, ότι η κατάσταση στη Νεολαία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι ευθύνες -κυρίως της Ρηγίλλης- είναι μεγάλες, καθώς ουδείς αντιδρά παρά τις εκκλήσεις σημαντικού αριθμού μελών της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Επίσης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τη λύση καλείται να δώσει πλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γ. Καμπάνης, υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου

Θέλουν να επιβάλουν το αποτέλεσμα

«Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση η πρωτοφανής μεθόδευση για την επιβολή της άποψης μίας μειοψηφίας στην πλειοψηφία. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για όποιον θέλει να τα δει. Σχολές που συνολικά στις φοιτητικές εκλογές έλαβαν πάνω από το 60% των ψήφων που έλαβε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Αθήνα, αποφασίστηκε από τον γραμματέα της παράταξης και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ να μην εκπροσωπούνται στα ανώτατα όργανα. Οι πρακτικές μάλιστα που χρησιμοποίησαν για να πετύχουν τον σκοπό τους κάθε άλλο παρά δημοκρατικές είναι. Συγκεκριμένα, με τη συνδρομή μπράβων προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν εκλογές για την ανάδειξη γραμματείας Αθήνας σε κεντρικό ξενοδοχείο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και όχι στα γραφεία της παράταξης, με σκοπό να επιβάλουν το αποτέλεσμα που τους βολεύει. Με άλλα λόγια προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επιβάλουν την άποψή τους αψηφώντας τους χιλιάδες ΔΑΠίτες που αγωνίζονται καθημερινά για τις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης παράταξης. Με τέτοιους τρόπους το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διασπούν και να συρρικνώνουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Π. Φράγκος, μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ

Θλίψη, οργή, απογοήτευση

«Η ξεκάθαρη παραβίαση κάθε έννοιας πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει. Θλίψη γιατί στιγματίζει την πιο μεγάλη και ιστορική παράταξη της χώρας.  Οργή γιατί απογοητεύει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ΔΑΠ, που παρότι κέρδισαν μια μεγάλη νίκη στις φοιτητικές εκλογές, βλέπουν να αποκλείονται από τα ανώτερα όργανα οι σχολές τους. Κανένας ΔΑΠίτης που σέβεται τον εαυτό του και έχει τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια δεν μπορεί να αποδεχθεί εκλογές για τη γραμματεία πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αθήνας σε αίθουσες ξενοδοχείων με μπράβους και αλυσίδες».

Η. Γρηγορίου, μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ

Πρακτικές που διχάζουν

«Σε μια εποχή, όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές, όπου οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική και σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για τη φιλελεύθερη παράταξη αυτό που προέχει είναι η συσπείρωση και η ενότητα. Πρακτικές που διχάζουν και διασπούν την ψυχική ενότητα των φοιτητών της ΔΑΠ δεν προσφέρουν σε κανέναν τίποτα. Υπάρχει ανάγκη για πολιτικές πρωτοβουλίες που θα προάγουν τη σύνθεση και τη συνεννόηση και θα εκτονώσουν τη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση. Διαφορετικά οι εξελίξεις μόνο δυσοίωνες μπορεί να είναι για όσους αγαπάμε και στηρίζουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8333&pubid=4652854

Επιστολή 8.500 ΔΑΠιτών στον Καραμανλή

 


Για κατάλυση της εσωκομματικής δημοκρατίας κάνει λόγο στην επιστολή η ΔΑΠ ΑΕΙ         «E» 15/7

Δραματική έκκληση προς τον πρωθυπουργό να παρέμβει και να δώσει λύση στα ζητήματα που απασχολούν την ΟΝΝΕΔ απευθύνουν 8.500 μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με επιστολή που του απευθύνουν, λίγα 24ωρα μετά τα όσα συνέβησαν -και αποκάλυψε χθες το «Εθνος»- το περασμένο Σάββατο στις διαδικασίες για την εκλογή γραμματείας της ΔΑΠ ΑΕΙ Αθήνας.

Στα κείμενα, που υπογράφονται από εκπρόσωπους των μεγαλύτερων σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, επικρίνεται εντονότατα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Γ. Παπανικολάου, ο οποίος εξακολουθεί να «κρατά» και τη θέση του επικεφαλής της Νεολαίας και του ευρωβουλευτή της ΝΔ. Συγκεκριμένα, τα μέλη της ΔΑΠ καταγγέλλουν ότι «τον τελευταίο καιρό έχει χαθεί κάθε έννοια δημοκρατικών διαδικασιών και τήρησης του καταστατικού της παράταξης».

Η επιστολή της η ΔΑΠ ΑΕΙ είναι ακόμη πιο «σκληρή», καθώς τα μέλη της τονίζουν μεταξύ άλλων: «Η εσωκομματική δημοκρατία φαίνεται να έχει καταλυθεί από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Αμαυρώνει την ιστορία της παράταξης. Προσβάλλει τα μέλη και τα στελέχη της. Εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της. Μα πάνω από όλα απονευρώνει πολιτικά και ιδεολογικά την οργάνωση, που έχει δώσει μάχες στα αμφιθέατρα για το δίκαιο των θέσεων της φιλελεύθερης παράταξής μας».

Στην επιστολή τους τα μέλη της ΔΑΠ ΤΕΙ περιγράφουν ως εξής τον τρόπο λειτουργίας της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ: «Ο συντονισμός της οργάνωσης είναι μια λέξη που έχει σβηστεί από το λεξιλόγιο του γραμματέα (σ.σ. της ΔΑΠ ΤΕΙ), αφού ούτε το τηλέφωνό του δεν σηκώνει για να διευκρινίσει θέματα που αφορούν την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι πόλεις για κορυφαία ζητήματα του σπουδαστικού κινήματος. Το υλικό που παρέχει η παράταξη για υποστήριξη των οργανώσεων των πόλεων διανέμεται επιλεκτικά με κριτήριο το πόσο «φίλος» είναι κάποιος».

Τα κείμενα αυτά, όπως και τα γεγονότα του προηγουμένου Σαββάτου, πιστοποιούν ότι το κλίμα στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ είναι πράγματι εκρηκτικό και πως οι διαστάσεις του προβλήματος είναι πολύ μεγαλύτερες απ ό,τι πιστεύουν ακόμη και τα στελέχη της Ρηγίλλης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=4676830#

Αγριότητες στην ΟΝΝΕΔ με κάλπες στα κρυφά και «φουσκωτούς»

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί στην ΟΝΝΕΔ. Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει αγώνα προκειμένου να αποφύγει την πανωλεθρία στις εθνικές εκλογές, η νεολαία της επιδίδεται σε τραμπουκισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Στελέχη της ΔΑΠ κατηγορούν τον Γιώργο Παπανικολάου, που εξελέγη βουλευτής αλλά παράλληλα θέλει να διατηρήσει και τη θέση του προέδρου της οργάνωσης, ότι την περασμένη εβδομάδα επιχείρησε «να στήσει εν κρυπτώ κάλπες προκειμένου να εκλέξει για τη γραμματεία της ΔΑΠ Αθήνας δικά του στελέχη». Τα τελευταία παίζουν και ρόλο εκλεκτόρων σε περίπτωση εκλογών για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γ. Παπανικολάου προκάλεσε αιφνίδια εκλογές στο ξενοδοχείο Τιτάνια το περασμένο Σάββατο. Οταν το έμαθαν στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, τα οποία στηρίζουν άλλους υποψήφιους, έσπευσαν στο ξενοδοχείο και επικράτησε πανδαιμόνιο. Υπήρξε μεγάλη ένταση, κάποιοι επιχείρησαν να έρθουν στα χέρια και όπως υποστηρίζουν μάρτυρες έσπευσαν και «φουσκωτοί». Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κλήθηκαν από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η ψηφοφορία, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο. Μέλη της ΔΑΠ -κατ’ εντολήν του Γ. Παπανικολάου- μετέφεραν την κάλπη στη Γεωπονική Σχολή, όπου συνεχίστηκε η ψηφοφορία, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο γραμματέας της ΔΑΠ ΑΕΙ, Μανώλης Κασσελάκης, τα οποία όμως αμφισβητούν οι αντίπαλες ομάδες. Η «Ε» αναζήτησε χθες το βράδυ τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος όμως δεν ανταποκρίθηκε. Η Ρηγίλλης επιλέγει το ρόλο του θεατή σε μια στιγμή που βουλευτές και στελέχη ασκούν έντονη κριτική στο γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη ότι δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα. Υπουργός, πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, με τον οποίο συνομίλησε η «Ε», άφησε αιχμές σε βάρος του γραμματέα της Ν.Δ. ότι δεν παρενέβη στην ΟΝΝΕΔ, διότι ο Γ. Παπανικολάου είναι εκλεκτός του και με δική του εισήγηση μπήκε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Βουλευτές θέτουν θέμα αντικατάστασης του Λ. Ζαγορίτη καταλογίζοντάς του αδυναμία συσπείρωσης του κόμματος. Θυμίζουμε πως υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ. έχουν θέσει οι υπουργοί Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Πίσω από τις τάσεις που κυριαρχούν σήμερα στην ΟΝΝΕΔ βρίσκονται οι υπουργοί Ντόρα Μπακογιάννη, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης αλλά και ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης. Εχουν όλοι τις δικές τους σφαίρες επιρροής, γεγονός που θα παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ιδιαίτερα στη μετα-καραμανλική εποχή. Ρόλο για τις υποψηφιότητες που θα κυριαρχήσουν για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ θα παίξουν οι Δημήτρης Βολουδάκης, υπεύθυνος γραμματείας τοπικών συμβουλίων νέων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Πέτρος Αρβανιτάκης, μέλος κεντρικής επιτροπής ΟΝΝΕΔ – πρώην γραμματέας ΔΑΠ ΤΕΙ, Αντώνης Μαγκλάρης, γραμματέας ΔΑΠ ΤΕΙ, Ευθύμης Τσίγκας, υπεύθυνος οργανώσεων Λεκανοπεδίου, και Κώστας Μεϊντής, μέλος κεντρικής επιτροπής και άλλοι.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=63318

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s